esmaspäev, 26. aprill 2010

Kartuli-hakkliha vorm

1 porgand
1 sibul
praadimiseks veidi õli
500 g hakkliha
kartuleid
soola
pipart
pizza maitseainet
3 muna
400-500 ml piima
katteks võib lisada riivjuustu


Porgand riivida jämeda riiviga, sibul tükeldada ning pannil õli sees pruunistada. Sinna hulka hakkliha, sool ja pipar. Kartulid (loomulikult kooritud ja pestud eksole) viilutada.
Kartulid ja hakkliha panin kihiti klaasist ahjuvormi. Peale valasin piima, muna, soola ja pizza maitseaine segu.
Küpsetada ahjus 200 C juures u 1 tund. Kuna ahjud on erinevad, siis võib küpsemise aeg olla ka natuke pikem. Ise kasutan pöördõhuga küpsetusprogrammi. Umbes 10 min lasin küpseda, siis panin vormile peale fooliumi. 10 min enne ahjust väljavõtmist eemaldasin fooliumi.



Kommentaar:
Väga maitsev vorm sai ka seekord. Üritan iga kord midagi retseptis muuta, et oleks huvitavam. Seekord ma peale porgandi ja kartuli muud köögivilja ei lisanud, aga tegin vormi peale hetk ennem väljavõtmist majoneesi triibud. Juust oli külmikust müstilisel kombel otsa saanud (Loe:tegin juustupalle jälle).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar