pühapäev, 3. november 2013

Värskekapsasupp

Vaja läheb:

1 porgand
2 sibulat
4 kartulit
pool või veerand kapsapead (oleneb suurusest)
vastavalt soovile liha või kondiliha
50 gr taluvõid
2 loorberilehte
4 pipratera
u 1,5 tl soola
soovikorral puljongikuubik
rohelist sibulat, tilli, peterselli

Kõigepealt keeda kontidest puljong. Lihtsam variant on võtta 4-5 viilu karbonaadi ja praadida see potipõhjas või pannil koos võiga läbi. Lisa loorberilehed, sool, pipar, tükeldatud sibulad, viilutatud porgand ja tükeldatud kapsas. Hauta seni kuni porgand on peaaegu pehme ja lisa juurde tükeldatud kartul. Nüüd vala peale kannust keev vesi. Koguseks täpselt nii palju, kui paksu suppi soovid. Lase vaikselt supil podiseda. Kui supp on valmis, serveeri koos maitserohelisega.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar