kolmapäev, 2. mai 2012

Porgandikeeks

Retsept:
2 muna
1 dl suhkrut (originaalis 2dl)
4 dl riivitud porgandeid
2 , 5 dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl kaneeli
1 sl õli (originaalis 1tl)

Glasuur:
30 g võid
50 g naturaalset Merevaiku
u 75 g tuhksuhkrut (originaalis 125 g)


Vahusta muna suhkruga, lisa riivitud porgandid (riivitud porgandeid mõõtes ei tohi neid suruda, sest suurema porgandikogusega keeks ei kerki) ja küpsetuspulbri ning maitseainetega segatud jahu. Viimasena lisa õli. Tainas tuleb hästi tihke. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga vormi. Küpseta eelkuumutatud 180 kraadises ahjus umbes 12 minutit. Valmis keeks kummuta serveerimisalusele jahtuma. Glasuurained sulata ja keeda tasasel tulel pidevalt segades paar minutit. Jahtunud keeksile vala glasuur peale. Retsept on võetud SIIT . Mina ise glasuuri keeksile peale ei teinud ja see maitses lihtsalt suurepäraselt!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar