pühapäev, 13. mai 2012

Kana-klimbisupp

Vaja läheb:
2 kanakoiba
2 porgandit
4-5 kartulit
1 sibul
1 muna
150 ml piima
4 spl jahu
paras punt tilli
peterselli
soola
pipart
1-2 loorberilehte

Kõigepealt pane kanakoivad keema. Mina panen u 3 l vett ja keeva vette soola ning 1-2 loorberilehte. Kui kanakoivad on keenud (vahepeal tuleb ka vahtu eemaldada), siis tõsta need eraldi taldrikule jahtuma ning lisa keevasse puljongisse tükeldatud porgand, kartul ja sibul. Vahepeal puhasta kanaliha koibadelt ja tee valmis klimbitainas. Klimbitaigna jaoks pane kaussi muna, piim ning sega juurde jahu.Tainas peaks jääma selline mõnusalt paks. Kui sulle tundub vedel, lisa veel jahu juurde. Kui soovid, siis haki taigna sisse ka veidi tilli.
Tõsta teelusikaga kuuma puljongi sisse klimbid. Kui nad tõusevad pinnale, siis on valmis. Kõige lõpuks pane tükeldatud kana ja hakitud maitseroheline supi sisse. Maitsesta soola ja soovikorral ka pipraga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar