esmaspäev, 24. detsember 2012

Marineeritud liha

Retsept on võetud kokkama.blogspot.com lehelt. Ise paneksin ehk veel veidi äädikat juurde. Natuke mage jäi minu maitse jaoks.

1 kg seakarbonaadi (kaelakarbonaadi)
2 dl nisujahu 
soolamusta pipart4 lahtiklopitud munaõli (praadimiseks) 

Marinaad:
1.5 l vett2 viilutatud porgandit2 viilutatud sibulat 
10 tera musta pipart
2 loorberilehte 
1.5 sl suhkrut
2 sl soola2 sl äädikat

Lõika seakarbonaadist ristikiudu umbes 1 cm paksused viilud ning vasarda need lihahaamriga mõlemalt poolt õhukeseks. Lõika umbes 4 x 5 cm tükkideks.Sega jahu soola ja pipraga ning veereta lihatükke esmalt maitsestatud jahus ning kasta siis lahtiklopitud munasse. Prae pannil lihatükke mõlemalt poolt keskmisel kuumusel ning aseta seejärel kaussi.

Marinaadi jaoks kuumuta potis vesi, porgandi- ja sibularattad, pipraterad, loorberilehed, suhkur ja sool keemiseni. Keeda, kuni porgand on kergelt krõmps, aga mitte veel pehme. Tõsta pott tulelt, lisa äädikas (marinaad peab tulema kange). Lase jahtuda. Kalla jahtunult marinaad kaussi laotatud praetud lihalõikudele. Lase vähemalt järgmise päevani marinaadis maitsestuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar