neljapäev, 30. jaanuar 2014

Kringel singi ja juustuga

Pärmitainas:

25 gr pärmi
2 muna
1 , 5 spl suhkrut
0 , 5 kl piima
125 gr võid
4-5 kl jahu
soola

Pärm vedeldada kausis koos suhkruga. Lisada käesoe piim, munad, sool ja sulavõi. Või ei tohi olla kuum, muidu tapab pärmi ära ja tainas ei kerki! Lõpuks segada juurde jahu. Tainas peab jääma selline, et ei kleepu käte külge ja peab saama mõnusasti rullida. Kui tunned, et jääb laua külge kinni, siis lisa veidi jahu juurde. Liiga tihke ei tohi ka olla, siis jääb kringel kõvaks.

See tainas kerkimist ei taha, võib kohe rullima hakata. Mina tavaliselt jätan kaussi veidikeseks seisma, seniks, kuni juustu riivin või sinki, sibulat kuubikuteks lõikan.

Täidis:

u purk Hellmansi majoneesi
3oo gr sinki, vorsti või pakk pirukatäidist
300 gr riivjuustu
1 sibul või jupp porrut
kes soovib kasutab paprikat

Majonees määrida lahtirullitud taignale, peale singikuubikud, riivjuust ja soovikorral sibul ning paprika.
Rulli tainas kokku, keera kringliks ja lõika kääridega sälgud sisse. Määri majoneesiga ja raputa veidi seesamiseemneid peale.
Küpseta 175C pöördõhuga ahjus 25-30 minutit.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar