pühapäev, 22. mai 2011

Lasanje


Vaja läheb:
  • Lasanjeplaate
Hakklihakastmeks läheb vaja:
  • 200 g hakkliha
  • 2 sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 400 g purk purustatud tomateid
  • 8 kuivatatud tomatipoolikut
  • soola
  • musta pipart
  • 2 tl pitsamaitseainet
Juustukastme jaoks:
  • 1 l piima
  • 2 dl riivjuustu
  • 75 ml jahu
  • soola
  • musta pipart
Serveerimiseks:
  • Riivjuustu
Pruunista pannil hakkliha. Lisa hakitud sibul ja küüslauk. Prae mõned minutid. Kalla juurde tomatikonserv ja hakitud kuivatatud tomatid. Hauta umbes 10-15 min, et suurem osa vedelikust aurustuks. Maitsesta soola, pipra ja pitsaürdiseguga. Tõsta kõrvale.
Juustukastme jaoks kalla pidevalt segades ja vähehaaval jahu hulka 2 dl külma piima. Ülejäänud piim kuumuta keemiseni, nirista sisse jahusegu ja keeda paar minutit, samal ajal pidevalt segades. Tõsta pott tulelt ja puista hulka riivjuust ning sega, kuni juust on sulanud. Maitsesta soola ja musta pipraga.
Lasanjevormi põhi kata juustukastmega, seejärel lao peale lasanjeplaadid, seejärel hakklihasegu, sellele omakorda juustukaste ja taas lasanjeplaadid. Pealmine kiht olgu juustukaste. Küpseta 200 kraadi juures umbes 40 min. Poole küpsemise pealt laota peale ka riivitud juust.

Retsept on võetud lehelt http://perenaine.ee/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar