pühapäev, 22. mai 2011

Rabarberikook

Igal kevadel natuke ennem oma aia rabarberihooaega tabab mind kohutav rabarberikoogi isu! Õnneks on olemas toredaid inimesi, kes on valmis oma saaki minuga jagama. Ja juba järgmisel nädalavahetusel saan oma saaki Pärnus piiluda!
Katsetan siis üle pika aja koogitegu.

Tainas:

100 g võid
1/2 dl fariinsuhkrut
1/2 dl valget suhkrut
u 100 g hapukoort
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Või
segada suhkrutega, lisada hapukoor, muna ja jahu koos küpsetuspulbriga. Tuleb selline tavalisest pehmem tainas.


Katteks:

Tükeldatud rabarberit täiesti vabal valikul. Mina panen taigna 27 cm läbimõõduga klaasvormi ja rabarbereid panen peale kohe paksult! Veel lisan:
200 g hapukoort
2 muna
4 tl suhkrut
1 tl kaneeli

Hapukoor, munad, suhkur ning kaneel mikserdada segamini ja kallata vormi taigna ja rabarberite peale.
Küpsetada ahjus 200 C juures u 30 minutit. Ise kasutan pöördõhuga ahju ja seetõttu on kuumus nõks vähem, kui 200 C, aga eks igaüks tunneb oma ahju paremini.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar