pühapäev, 17. oktoober 2010

Maksapasteet


Vaja läheb:
0,5 kg maksa (veise oma on parem kui sea oma)
200 g läbikasvanud sealiha
1-2 porgandit
1 sibul
õli
u. 3/4 l vett
soola
2 loorberilehte
100 g võid
võib lisada veel muskaati ja törtsu konjakit


Sealiha,porgand ja sibul koos veega keema. Lisada ka maitseained. Maks pruunistada kiirelt kuuma õli sees ja siis potti hauduma. Mina lisan maksa alles siis, kui liha tundub juba pehmem. Seejärel ajada kogu poti sisu läbi hakklihamasina 1-2 korda. Kes tahab tükilisemat, sellele aitab ühest korrast. Lõpuks potti või ja pasteedisegu. Võib lisada vedeldamiseks puljongit, mille sees kogu kraam haudus. (Külmikus tahkub pasteet nagunii ja siis ei jää ta väga kõva.) Pliidil pole pasteedisegu vaja kauem hoida kui u 5 min.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar