esmaspäev, 3. mai 2010

Tšeburekid

Kuna ma juba pikemat aega mõtlen tšeburekkide tegemisele, siis eelmisel reedel asi teoks ka sai! Ma ei uskunud, et see kõik mul välja tuleb, aga siiski... ainuke miinus on üle korteri hajuv õlihais ja sind igal sammul saatev pirukalõhn. Peale kokkamist igatahes kohe pessu! :))

Tainas:
1 kg jahu
2 muna
1 spl soola

Täidis:
700 g hakkliha
500 g sibulat
keedetud külma vett, et liha oleks vedelam ja saaks tekkida puljong
soola,pipart
maitseaineid
küpsetamiseks u 0,5 l õli


Võta 0,5 l klaas või muu anum ja pane sinna lahtiklopitud munad, sool ja kalla peale sooja vett seni, kuni klaas on täis. Sega. kaussi pane jahu ja kalla peale muna-vee segu. Sõtku 10-15 minutit kuni tainas muutub tahkeks ja ühtlaseks. Seejärel hoia tainas toasoojas 1 tund. Hiljem võib veel sõtkuda, sest tainas peab olema sile ja ühtlane.
Kui tainas seisab, haki sibulad, lisa vesi ja valmista täidise jaoks hakklihasegu, mis peab olema veidi vedelam kui tavaline hakkliha.
Kui tainas valmis, siis tee sellest vorstike ja lõika 15-16 ühesuurust tükki. Rulli tükid võimalikult õhukeseks.
Pane lahtirullitud tainale liha ja säti teine pool peale nii, et liha ei tuleks välja. Lõika tainanoaga tšeburekk välja.
Tõsta veerand kuni pool pajatäit õli tulele ning kui õli on päris kuum siis pane tšeburekk küpsema. Retseptis on öeldud, et küpsetada mõlemalt poolt 3 minutit. Ise jälgisin rohkem seda, milline on tšebureki välimus.

Originaalretsept pärit ajakirjast Oma Maitse (oktoober 2009).



Kommentaar:

Kasuta kindlasti õlitange! Kuna mul neid reedel veel polnud, siis oli üpris ebamugav tšeburekke ümber keerata. Õli hakkab pritsima ja kõrvetasin mitu korda näppe ka. Veel tuleks mainida, et ennem tuleb tšeburekid valmis vorpida ja alles siis saab küpsetama asuda. Kui üritad kahte asja ühel ajal teha, siis on tulemuseks kõrbenud tšeburekk ja suitsune köök. :))

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar