Minu jaoks kindlasti plov, kuna lapsest saati on meil olnud plov. Pilaffist kuulsin alles hiljem. :)
Vaja läheb:
3 spl õli
u 900 g liha (kas siga või lammast)
2-3 sibulat
2 porgandit
pipart, soola
375 g riisi
purk purustatud tomateid või 4-5 spl tomatipastat
u 400 ml vett
1 puljongikuubik
peterselli, tilli
soovi korral 1-2 peotäit rosinaid.
Poti põhja õli, hakitud sibul ja tükeldatud porgand. Liha lõikan ka väiksemateks tükkideks, siis on mõnusam süüa. Nüüd lasen neil podiseda nii 15-20 min. Lisan vee, soola, pipra, purgi tomateid ja puljongikuubiku. Kui kõik uuesti keeb, siis hakin sisse peterselli ja tilli ning lisan ka riisi. Nüüd panen potile kaane peale ja aeg-ajalt segan. Vahepeal viskan sisse ka rosinad, kuna mulle väga maitseb plovi sees rosin. Muidu ma neid ei söö. :) Ma ei teagi, millest see oleneb, vist riisist, aga mõnikord pean vahepeal vett juurde lisama. Kindlat valmimise aega ei oskagi öelda, aga umbes 20 minutit peaks koos riisiga kõik seal mõnusalt hauduma. Julget katsetamist!
pühapäev, 15. jaanuar 2012
pühapäev, 22. mai 2011
Lasanje

Vaja läheb:
- Lasanjeplaate
Hakklihakastmeks läheb vaja:
- 200 g hakkliha
- 2 sibulat
- 2 küüslauguküünt
- 400 g purk purustatud tomateid
- 8 kuivatatud tomatipoolikut
- soola
- musta pipart
- 2 tl pitsamaitseainet
- 1 l piima
- 2 dl riivjuustu
- 75 ml jahu
- soola
- musta pipart
Serveerimiseks:
- Riivjuustu
Juustukastme jaoks kalla pidevalt segades ja vähehaaval jahu hulka 2 dl külma piima. Ülejäänud piim kuumuta keemiseni, nirista sisse jahusegu ja keeda paar minutit, samal ajal pidevalt segades. Tõsta pott tulelt ja puista hulka riivjuust ning sega, kuni juust on sulanud. Maitsesta soola ja musta pipraga.
Lasanjevormi põhi kata juustukastmega, seejärel lao peale lasanjeplaadid, seejärel hakklihasegu, sellele omakorda juustukaste ja taas lasanjeplaadid. Pealmine kiht olgu juustukaste. Küpseta 200 kraadi juures umbes 40 min. Poole küpsemise pealt laota peale ka riivitud juust.
Retsept on võetud lehelt http://perenaine.ee/
Vitamiinisalat
Järjekordne salat
Värske salat
Lihtne salat hea isu puhul
Rabarberikook
Igal kevadel natuke ennem oma aia rabarberihooaega tabab mind kohutav rabarberikoogi isu! Õnneks on olemas toredaid inimesi, kes on valmis oma saaki minuga jagama. Ja juba järgmisel nädalavahetusel saan oma saaki Pärnus piiluda!
Katsetan siis üle pika aja koogitegu.
Tainas:
Katsetan siis üle pika aja koogitegu.
Tainas:
100 g võid
1/2 dl fariinsuhkrut
1/2 dl valget suhkrut
u 100 g hapukoort
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Või segada suhkrutega, lisada hapukoor, muna ja jahu koos küpsetuspulbriga. Tuleb selline tavalisest pehmem tainas.

Katteks:
Tükeldatud rabarberit täiesti vabal valikul. Mina panen taigna 27 cm läbimõõduga klaasvormi ja rabarbereid panen peale kohe paksult! Veel lisan:
200 g hapukoort
2 muna
4 tl suhkrut
1 tl kaneeli
Hapukoor, munad, suhkur ning kaneel mikserdada segamini ja kallata vormi taigna ja rabarberite peale.
Küpsetada ahjus 200 C juures u 30 minutit. Ise kasutan pöördõhuga ahju ja seetõttu on kuumus nõks vähem, kui 200 C, aga eks igaüks tunneb oma ahju paremini.
Või segada suhkrutega, lisada hapukoor, muna ja jahu koos küpsetuspulbriga. Tuleb selline tavalisest pehmem tainas.

Katteks:
Tükeldatud rabarberit täiesti vabal valikul. Mina panen taigna 27 cm läbimõõduga klaasvormi ja rabarbereid panen peale kohe paksult! Veel lisan:
200 g hapukoort
2 muna
4 tl suhkrut
1 tl kaneeli
Hapukoor, munad, suhkur ning kaneel mikserdada segamini ja kallata vormi taigna ja rabarberite peale.
Küpsetada ahjus 200 C juures u 30 minutit. Ise kasutan pöördõhuga ahju ja seetõttu on kuumus nõks vähem, kui 200 C, aga eks igaüks tunneb oma ahju paremini.
Tellimine:
Postitused (Atom)